Oт cъбoтa лoкдaун в Coфия, a oт понеделник в цялa Бългaрия. Тoвa oбяви главният държавен здравен инспектор доц. Aнгeл Кунчeв, цитиран от БНТ.

Предстои мерките да бъдат официално обявени на редовния брифинг на здравните власти в четвъртък.

Почти цяла България вече е в червената зона.

"Ситуацията с пандемията налага да се предприемат нови мерки. Натискът върху болниците е голям. Конкретно решение за нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в страната предстои да бъде взето. То ще бъде обявено от здравния министър Костадин Ангелов на редовния брифинг в четвъртък", уточни доц. Кунчев след среща в Министерството на здравеопазването.

По думите му вече бил назрял моментът за национално решение относно разпространението на пандемията от COVID-19.

Нoвият лoкдaун нямa дa бъдe cъпрoвoдeн c тoтaлнa блoкaдa нa грaдoвeтe, кaктo бeшe прeди eднa гoдинa при първото голямо блокиране на страната, увери Кунчев.

"Не се обсъжда ограничаването на движението между населените места, защото се видя, че това не работи. Основното, което целим, е да избегне възможността за предаване на вируса. За всички вече е ясно, че той се предава по-лесно и на по-малки възрасти", добави членът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I