Рекордно малко предложения за работа

Ковид-19 буквално „уби“ пазара на труда в Родопите. Рекордно малко предложения за работа бележи началото на април. Свободните позиции са главно за хора със средно и по-ниско образователно ниво. Офертите за висшисти се броят на пръсти.

Търсят се строителни работници, готвачи, сервитьори, монтажисти, магазинери, но на 4-часов работен ден, помощници в кухня. Прави впечатление, че най-много са обявите за свободни места именно в браншове, които пострадаха най-много след частичните затваряния по време на извънредната епидемична обстановка.

Липсват оферти за работа по българското Черноморие, които още в началото на пролетта изобилстваха в бюрата по труда в Родопите. Оферти за чужбина няма от приблизително година.

Както вече писахме, най-тежкият удар бе нанесен върху ресторантьорите. Някои дори не отвориха заведенията си след продължителното затваряне. Проблем е също така намирането на персонал и несигурността за желаещите да работят в тази сфера. „Ние няма как да гарантираме, че след две седмици отново няма да ни затворят. Хората търсят сигурност. Голяма част от ангажираните в сферата напуснаха и заминаха зад граница. А сега няма откъде да намерим персонал“, разкриха за 24smolian.com от бранша.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I