12 доброволци се включиха в поредна акция за почистване на село Полковник Серафимово. Бяха обработени местата за боклук, главните пътища и два различни участъка в близост до реката. Участваха доброволци, дошли от Смолян, Смилян и Полковник Серафимово. Събрани бяха цели 36 торби с боклук, разхвърлян сред природата.

Приблизително 95% от отпадъците са от пластмаса за еднократна употреба, останалите 5% са рециклируеми твърди пластмаси и стъкло, които са сортирани в новите съдове за разделно събиране, любезно предоставени със съдействието на община Смолян.


За съжаление, открихме незаконно сметище на хълма до реката точно зад селския магазин, посочиха организаторите.

„Решихме да организираме почистването на тези боклуци поне веднъж месечно, като вярваме, че и други могат да се присъединят към нас в бъдещите събития. Убедени сме, че заедно можем да направим селото ни по-чисто и за пример в Родопите“, посочиха доброволците.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I