Строителните дейности на ГКПП „Рудозем“ са на финалната права. По думите на областния управител на Смолян Недялко Славов, работата е свършена на 80%. Очакванията са в края на юни от българска страна тя да приключи и по-късно да бъде и открит самият пункт.

„Ако бъдат спазени сроковете в края на юни дейностите тук ще приключат, може в ранна есен пунктът да бъде отворен. От тук нататък зависи от много други фактори“, съобщи на самата строителна площадка Недялко Славов. 

Дотогава обаче предстоят довършителни дейности.

„Това, което предстои да се завърши е полагане на асфалтовите пластове. Да бъде изградена сградата за щателна митническа проверка, след което във всички сгради ще бъдат обособени офисите на служителите. Предстоят дейности и по електроснабдяване, водоснабдяване и отопление, както и полагането на навеса, знаци, маркировка и пр.“, допълни областният управител, според когото забавянето от наша страна се е дължало на включване на допълнителни дейности.

От гръцка страна строителните работи се очаква да приключат два месеца по-късно.

„Продължителен период от време, главно през зимата, не се забелязваше строителна дейност от съседите, но се активизираха. Това, което имаме като рамка е, че обектът следва да бъде завършен в края на август. Те го удължиха с година и половина над определения срок“, поясни Славов.

Една от основните причини за забавянето на гърците е, че от тяхна страна имат редица тежки дейности и виадукти, за които е включено допълнително проектиране. 

„Пунктът е предвиден за всички видове превози и товари, съгласно сключената спогодба и изискванията. В проекта има пет трасета за вход и изход, като последният е за товарния трафик“, допълни Славов.

Успоредно със строежа върви и набирането на обслужващ пункта персонал.

„Ако говорим за бъдещите служители на „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“, те се намират в различен етап от провеждането на конкурси. 12 нови служители е назначила вече Митническата агенция, а „Гранична полиция“ в момента провежда конкурс за 60 нови позиции“, посочи областният управител на Смолян.

Той увери още, че въпреки политическата обстановка в страната в момента, няма притеснения относно завършването на обекта, тъй като финансирането е изцяло подсигурено.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I