Американецът Лари Флинт превърна порнографията в индустрия за десетки милиони долари, родопчани пък пък я използват за развлечение и… „отмъщение“.

Разпространение на снимки и клипове с подобно съдържание отдавна не са теми табу в патриархалния регион, а дейността завършва и с наказани в съдебните зали.

Родопчанин ще бъде включен в програми за обществено въздействие след като в телефона му били открити снимки и клипчета на самозадоволяващо се момиче, ненавършило 18 години. Студентът от Родопите получи като наказание и пробация за срок от една година. Два пъти в седмицата той ще трябва да се среща с пробационен служител. Съдът му наложи и глоба в размер на 200 лева.

Оказало се, че младият мъж помолил гаджето си да се заснеме и му прати снимките и клипчетата, на които тя мастурбира. След като обаче нещата между тях се влошили, студентът пратил порнографските материали на… лелята на девойката.

Това не е първи подобен случай в региона.

Родопчанка „оцени“ на 15 000 лева порноклипове с нейно участие. Това е размерът на обезщетението, което поиска младата дама от свой съселянин, разпространил в интернет три броя видеа със сексуални сцени.

Мъжът от кирковско село бе признат за виновен от съда в Момчилград. Той се изправи пред магистратите заради създаване и разпространение на порнографски материали. Снимките и видеото той пращал по мобилното приложение „Месинджър” на свой съселянин, който от своя страна показал на други и така, докато видеото не стигнало до знанието на органите на реда.

Родопчанинът сключи споразумение с прокуратурата. Той бе наказан с пробация за период от 12 месеца. През това време мъжът ще трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител. Магистратите в Момчилград решиха той да плати и глоба в размер на 1000 лева. Четири мобилни телефона, част от веществените доказателства, пък бяха отнети в полза на държавата.

Месеци по-късно потърпевшата героиня от порното заведе граждански иск срещу разпространителя на клиповете. Тя твърди, че са й причинени неимуществени вреди, изразяващи се в душевни страдания, уронване на престижа и доброто й име по месторабота и сред голям кръг от познати и приятели извън работата, както и пред родителите й. В хода на съдебното дело обаче стана ясно, че момичето също изпращало чрез приложение във Фейсбук свои снимки с порнографски характер, които, ведно с водената кореспонденция, бяха приложени като доказателства.

В крайна сметка районните магистрати в Момчилград решиха осъденият за разпространение на порнография да плати на родопчанката обезщетение в размер на 3000 лева.

Само след дни пък смолянчанин ще се изправя пред съда в областния град заради порнография. Мъжът е обвинен от прокуратурата, че в рамките на близо година е разпространил в интернет общо 49 409 клипа и снимки, изобразяващи реално полово сношение между лица от един и същи и различен пол, за „създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години“.

Дейността си той извършвал от лаптоп, ползвайки интернет пакет на името на баща си. До IP адреса му пък се добрал служител на реда от… Нова Зеландия.

„Има 36 приложения, които съдържат порнографско съдържание с лица, изглеждащи ненавършили 18 години. Запознат съм с програмата. Тя е от типа програми за децентрализирано сваляне на файлове, т.е. без централен сървър, по метода от точка до точка. Основната ѝ характеристика е, че файлът се сваля на части, всяка част може да се сваля от различни пиъри, компютри. Клиентската част на програмата, инсталирана на локалния компютър, след 100-процентовото сваляне придобива окончателния си вид. Докато файлът се сваля, той едновременно се качва“, посочи едно от вещите лица в хода на първото заседание пред Темида.

Експертизите бяха приети, но магистратите в Смолян насрочиха нова дата за делото, в което да бъдат изслушани още вещи лица.

24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I