Общинските съветници от ДПС внесоха писмо до Председателя на ОбС Смолян, с което подкрепят предложението си за свикване на общо заседание на постоянните комисии към разпоредителния орган на 14 юни. Идеята за това общо заседаниe е да могат общинските съветници да поставят въпроси и да им бъде предоставена от дружествата, общински и държавни структури, информация за дейностите по втория етап на Водния цикъл в Смолян. Изрично в писмото е посочено, че предложението е това общо заседание на постоянните комисии да бъде проведено достатъчно време преди насрочването на извънредна сесия, за да могат съветниците да получат необходимата документация по поставените въпроси от съответните страни в дебата, участници в така наречения проект „Втори воден цикъл“.

Вследствие породилото се огромно обществено напрежение сред обществото на Смолян изпълнителите и всички ангажирани с изпълнението на този мащабен проект трябва да предоставят отчети и документи на действията по неговия контрол от страна на ВиК дружеството в Смолян и на областния управител. Също така, и с какво качество се изпълнява проектът до момента, какъв надзор над дейността му осъществява фирмата, наета за това.

По време на извънредната сесия в зала се очаква да бъде внесено предложение да се сформира независима комисия от ВиК експерти, а също и такива по пътно строителство, като тази комисия да бъде предложена, одобрена и гласувана от общинските съветници на заседанието и с  Решение на Общински съвет да бъде конституирана.

След като на 8 юни общинският съветник от ДПС Салих Аршински внесе своето искане до Председателя на ОбС Смолян, в понеделник до общинските съветници беше изпратено съобщение за свикване на извънредна сесия на 14.06.2021 от 17,30 часа. За 15 часа същия ден е насрочено и общо заседание на постоянните комисии, за което първо не са уведомени всички общински съветници по надлежния в такива случаи ред. Впечатление прави и фактът, че не е осигурено необходимото време до провеждане на извънредната сесия, за да се даде възможност на фирмите и институциите, ангажирани по дейностите, изпълнението и контрола върху втори етап на проект „Воден цикъл“ да осигурят необходимите документи по искането и питания, поставени от общинските съветници.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I