От ИТН ще поканят на среща всички партии в НС, без ГЕРБ. Това стана ясно от думите на Филип Станев и Станислав Балабанов в кулоарите на парламента. Тя поясниха, че поканите ще бъдат пратени днес до ДБ, ИБГНИ, БСП, в това число и ДПС. Самите разговори пък ще се проведат в следващите дни в самата сграда на парламента, съобщава „Монитор“.

Балабанов поясни, че такъв е смисълът на демокрацията и е логично тези разговори да се водят в НС, да бъдат практични в името на това България да има стабилно правителство.

На въпрос дали не се притесняват войната между ДПС и ДБ, Балабанов поясни, че са длъжни да поканят всички, без ГЕРБ, за да ги чуят. Поясни, че се съобразяват с общественото мнение на хората. Целта била да обсъдят идеите си. Скоро ще станат ясни и часовете, като срещите ще са публични.

Станев на свой ред поясни, че чистата математика от конфигурацията на партиите на протеста нямат 121  депутатите и в името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат тези разговори. Иначе този кабинет няма как да се състои. По думите му няма да преговарят за имена и постове, а за приоритети и политики.

Не отговориха дали това наистина ще доведе до стабилен кабинет. Станев поясни, че всичко което се случило в България е заслуга на ГЕРБ последните 12 години.

Президентът ще проведе консултации с представители на парламентарните групи преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. Това съобщиха от администрацията на Румен Радев. Разговорите ще се проведат в петък. Първи в президентството са поканени ИТН, час след тях трябва да влязат ГЕРБ-СДС. После - БСП, ДБ, ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I