Тъпани, знамена, „Свобода!“. Не е въстание или сватба. Протест. На ресторантьорите. Френската чуждица за кръчмари. Бунт срещу новите мерки срещу вируса.

Интересно. Що ли мълчаха като ги правеха на маймуни и стояха месеци затворени, пък после-сутрин ги отваряха, на обед затваряха?! Що за свобода търсят сега, когато продължават да работят? Може би, онези, по-предишните времена-мерки и теглилки?

Те си знаят. Не могат особено добре да го обяснят, но щом са недоволни…

 

Един министър вади…

 

Същото и с тълпата строителни работници, дето искали „хляб“. Един министър вади документи, че за строителството на магистрали се е плащало предварително. Едни милиарди. Работата не е свършена, ДНСК рече: строено е незаконно. Пък те сега реват. Тоест, шефовете реват, ама те нали са „подизпълнители“ на целия рев. И къде са парите? Къде е свършеното? Само рев.

Един бивш министър, известен като пътник в джипки, почна с логореята, че всичко това не било вярно. Ама нали има документи?

Майната им, в тази държава и документите не чинят. Всичко е „К`от каже Вождът“.

 

Отечество любезно, но не за всички

 

Такива неща из Отечеството-любезно, та любезно. По Вазовски. Само не и за децата. За партийните отрепки и ибрикчии-несъмнено, но за най-малките, едва ли.

Започна учебната година. Без маски за децата от 1-ви до 4-ти клас в час. По коридорите обаче трябва да надяват парцалите на лицата. За останалите-маски и в клас, и на открито, и в кенефа. За последното-задължително, че понякога е кофти за обонянието.

 

Ефективни по масите

 

„Нека, когато се налагат здравни мерки, те да бъдат ефективни. Според нас туризмът е жертва, тъй като те се налагат само в областта на хотелиерството, ресторантьорството и заведенията за обществено хранене и развлеченията, а масово струпване на хора има и в хипермаркети, молове и др.

Имаме сватби за 300-500 души. Сега с ограниченията за 30 или пък 60 на открито, какво да правим? Отменят се мероприятия?“.

Това заявяват от бранша с кръчми, пардон-ресторанти.

 


Цветната зона на безпросветността

 

Цветовете на разни зони ще предопределят провеждането на образователната система в страната. Демек, колкото повече заразени-толкова повече деца по домовете. За да клепят пред компютрите и да се дзверят от накъсванията на нета нещо да разберат от даскали по „пеньоари“.

Никой не пита техните родители дали имат възможност да ги гледат. Дали имат пари за лаптопи, интернет и така нататък. Пък и последните мълчат.

Изследване на Института по образование към БАН през миналата година отчете тревожни неща. Онлайн обучението е повишило агресията у децата. Концентрацията им е занижена, за сметка на избухливостта. Нетърпимостта едно към друго също бележи ръст.

Така, сега ясно ли ви е?

Създаваме асоциални типове, единаци, за които ще важат законите на джунглата. Прецакваме това, което е най-важно.

Обаче протест за децата, които, вярвайте, и тази година ще ги направят на маймуни по вирусометодиката „Вътре-вън“?! За тях чукане на тъпани, знамена и „Свобода“ няма.

 

***

 

Нация, за която по-важни са кръчми и кючекчийки, а не децата и образованието, вече е приключила.

За какви вируси и мерки говорите?!

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

На снимките:

-Протест

-Едно време във всяко село е имало ветеринарна служба. Защото е имало и ветеринарни лекари бол. Сега хуманитарни не останаха. Всичко опира до образование

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I