Автобуси да преминават през ГКПП „Маказа“-за това призова гръцкият депутат Еврипидис Стилианидис на среща в Комотини с българския си колега Петя Михалевска.

Според прессъобщение на гръцкия народния представител „срещата е протекла в емоционална атмосфера, защото той е бил близък приятел с покойния баща и бивш зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски.

„Димчо Михалевски беше близък приятел и сътрудник на тогавашния министър -председател на България и настоящ председател на Групата на социалистите в Европейския парламент Сергей Станишев. Когато възникваха проблеми, премиерите на двете държави се справяха успешно с тях. Така те насърчиха развитието на двустранни икономически отношения, преговорите за енергийно сътрудничество, укрепването на взаимните инвестиции и най -вече подписването и експлоатацията на 5 гранични пункта или гари с вертикалната ос Комотини - Нимфея - Кърджали като основен проект“, посочва гръцкият депутат, цитиран от медии в южната ни съседка.

„Ще разработваме съвместно инициативи, като откриването на Нимфея и за автобуси, целевите екскурзии на туристически групи в Родопи и Тракия, сътрудничеството между университетите и побратимяването между културни асоциации или камари“, добавя Еврипидис Стилианидис.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I