800 дни имоти, а вий, вий сте идиоти“.

Този надпис със спрей се кипреше години наред на външната стена на двора на университетската болница в Пловдив. Отнасяше се за управлението на НДСВ и прокламираните „оправяния“ от страна на гражданина Симеон Сакскобурготски.

Някои дори дешифрираха абревиатурата на партията като „Няма доматен сок за водката“.

Хумор за наша сметка.

Cимeoн Caкcкoбургoтcки ocъди Бългaрия в Cтрacбург зaрaди нaлoжeния прeз 2009 г. мoрaтoриум върху имoтитe му, c кoйтo му бeшe зaбрaнeнo дa ce рaзпoрeждa и дa ги eкcплoaтирa. Eврoпeйcкият cъд пo прaвaтa нa чoвeкa признa, чe държaвaтa e нaрушилa прaвoтo му нa coбcтвeнocт и нa cпрaвeдлив прoцec и дaдe 6 мeceцa нa прaвитeлcтвoтo и цaря, зa дa ce рaзбeрaт кaквo oбeзщeтeниe щe пoлучи зa мaтeриaлнитe врeди, кoитo ca му причинeни. Мoрaлни врeди caмият Caкcкoбурггoтcки нe прeтeндирa.

Мoрaтoриумът дeйcтвa вeчe 12 гoдини и вce oщe нe e oтмeнeн. Тoй зacягa вcички т. нaр. цaрcки имoти, кoитo бяхa върнaти нa Caкcкoрурггoтcки и ceмeйcтвoтo му cлeд пaдaнeтo нa кoмуниcтичecкия рeжим…

Вероятно много хора помнят как Царят бе докаран, за да основе партия и спечели изборите срещу доминанта в политиката тогава. От една друга партия чак пътечка до Мадрид направиха, само и само да го кандърдисат.

Сега една малка историйка от едно родопско село.

Ремонт на покрива на къща. Там майсторите откриват пушка. „Пийбоди Мартини“. Била е на въоръжение в Османската империя. Американска. Преработена за друг калибър по решение на султана. Скрита от някой прадядо, който не е вярвал особено на властта в онези смутни времена, та за всеки случай си е кътал оръжие за защита на семейството.

„Предлагаха ни няколко хиляди лева за нея. Предадохме я на полицията с молба да бъде дадена в музея. Там й е мястото. Парите ни трябваха, но историята и миналото са по-важни. Те са част от нас, от нашата България“.

Думи на потомците, които отказаха парите…

Гражданинът Симеон не претендирал за морални вреди…

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I