Трупът на мечката е намерен с рана в областта между гърдите и корема, обявиха от Екоинспекцията в Смолян.

Както вече писахме, образувано е досъдебно производство след като дивото животно бе открито мъртво край село Арда.

Трупът е намерен в дере на около 50 м от последните къщи в населеното място. Сформиран е екип с представители на полицията и горското за изясняване на обстоятелствата по случая, посочиха от РИОСВ.

Маркираната мечка е била с две малки мечета, които не са открити при огледа в района.  

В периода от началото на септември до сега в района на селата Арда, Горна Арда и Могилица са нанесени общо 8 щети върху селскостопанско имущество, като за 4 от тях през последната седмица е доказано – чрез сигналите на нашийника, че са извършени от тази мечка.

24smolian.com

 

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I