Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с почетни плакети  служителите на противоепидемичния и здравния контрол в страната. Отличието  бе получено от д-р Сийка Чернева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ и Лиляна Карагегова, началник на отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ на официална церемония в София. Наградите се присъждат за постоянството и усилията на екипите на регионалните здравни инспекции и в частност на директорите на дирекциите „Надзор на заразните болести“ и „Обществено здраве“ в нелеката борба с пандемията, които работиха и продължават да работят на първата линия.

При откриване на тържествената церемония заместник министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов отбеляза, че пандемията повиши сплотеността на колективите на РЗИ-тата в страната, опита и увереността им в работата. От изключителна значимост за справяне с предизвикателството Ковид-19 е и партньорството на здравните инспекции с останалите обществени структури.

В приветствието си към експертите министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров изтъкна, че пандемията помага на хората да разберат значимостта на системите за обществено здравеопазване. Тежък и отговорен е трудът на служителите на здравния контрол, които дават дежурства през нощта, през почивните дни,  влизат в огнището на зараза. Нерядко изпадат в трудни ситуации,  когато  се налага да глобяват хора, но и това е в полза на здравето на хората. Ето защо специалистите на РЗИ заслужават  респект и уважение от всички. Министър Кацаров изказа благодарност за усилията и добре свършената работа.

24smolian.com

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I