Е=m.c2. Специалната теория на относителността. Енергията е равна на масата, умножена по скоростта на светлината на квадрат. Формулата на Айнщайн, която „зачева“ атомната бомба. Преди това Ърнест Ръдърфорд осъзнава, че ядрото на един атом може да се разцепи на по-малки части, отделяйки огромно количество енергия. Един от най-големите учени, с малко име Албърт, говори за възможността да се изгради верижна ядрена реакция в писмо до президента на САЩ Франклин Рузвелт. Предизвикан от страха, че това вече се разработва в нацистка Германия. Изпреварващият мотив на един убеден пацифист като Айнщайн след това го кара да съжалява. Ефектът от разпадането на атома на уран с голяма маса изпепелява за части от секундата два японски града.

Пътят към ада е постлан с добри намерения…

 

Количествените натрупвания

 

Един доцент обичаше да казва „Животът не е само в университета. Истините и науката могат да се потърсят навред“. Споделяше го пред оклюмалите, скъсани от него студенти, за които това бе последен шанс. Но за тях бе важно китап да има. Ако може и два. За пред хората.

Родните реклами са все за многото. Като стане въпрос за разни колбаси-„махнете ги тия гурмета с полупразни чинии, нашенецът обича да е по много, пълни маси“.

На това се радва туземецът от този край на света. Да е пълно окото, по възможност и софрата. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Това е една друга теория. С какъв знак пред продукта обаче, също е друга тема на разговор.

В този ред на мисли, тук си имаме по много. Пълно с болници, десетки хиляди легла из тях, но качеството на здравеопазването ни… В последно време дори се отправят призиви да се спасява здравната система. Някаква антилогика. Все уместна за нас. Не трябваше ли да е обратното? Тоест, здравната система да спасява тези, които я издържат? Някои от последните дори не се възползват от години от нея, а когато им се наложи… Знаете продължението.

Пълно с университети. Под път и над път. Из всякакви села и паланки. И пълно с висшисти. Тук май са най-много на глава от населението. Китапи се трупат като бройка туристки в тефтера на спасител. Качеството?! Оле-мале. Има индивиди, които дори не знаят какво точно са завършили. Голяма част от преподавателите не късат. Тройката е вързана дори само да си купиш учебника на мастития учен, застанал пред теб.

Количество много, останалото…

 

Образование за избрани

 

В същото време прохождащото в знанието част от обществото е подлагано на системен тормоз от десетилетия. Какви ли не комплексари не се изредиха да се упражняват върху програми, та работата стана „Всичко отличник, ама галавата празен“.

Последните опити да бъде тотално смазана образователната система са свързани с мерки и теглилки заради един вирус…

Първите спомени на децата от старта на образованието им ще бъде плюнката.

Ще се научат да плюят преди да знаят азбуката. Ще плюят защото това ще ги отведе до висините на знанието в живота. Ще плюят, защото инак ще си стоят у дома.

Тези биологични, малки, мръсни оръжия, които спъват световния възход на ваксините. Защото са били заразни. Гиди, малки мръсници, хем нищо не им става от ковида, хем трепят наред баби и дядовци.

Ще плюят, и още как, ще се научат да плюят като първи урок в живота.

Майната му на образованието, плюнката е важна!

Живеем в бурята на човешката глупост, а децата са в окото на бурята.

Едно предложение. След обществена поръчка да турнат и едни плазми в коридорите на училищата, по които да пускат известни футболисти как плюят на терена. Да надъхват най-малките. Футболистите така и така не се отличават с много мозък, поне да им е като съвет, пример: Може цял живот да си прост, но с плюене и ритане на топка ще станеш милионер!

 


Какво изтърпяха дотук децата ни

 

Онлайн, присъствено, карантина заради болна даскалка, карантина след положителен тест на съученик. Въпроси с насълзени очи: Защо не можем да ходим на училище, защо не можем да излизаме, нищо ни няма? Ние заразни ли сме, ние ли убиваме другите?

Всички деца преминаха през този кошмар. И нито един глупендер не излезе да им го обясни. Карантинирани по Х пъти ученици отново били опасни? Хайде бе?

Карате ги да плюят сега, утре ще плюят върху вас. Защото дори времената на световната глупост имат край.

 

Е=m.c2

 

В Португалия отчетоха пълна ваксинация-98 на сто от населението. В същото време „командироват“ болни с ковид в други държави защото болниците им са пълни с такива пациенти.

В Германия се радват на откриването на някакъв си вековен фестивал. Провежда се на открито в различни градове на страната. Зоните са затворени за неваксинирани. Влизат само такива със сертификати. И се радват. Един младеж вика „Връща се нормалното!“.

И кое е нормалното, бе, фестивални дебили?

Китап за имунизация за влизане във всяко учреждение. Честито нормално!

Огромната маса на глупостта, умножена по скоростта на светлината, с която се приемат глупавите решения, в един момент ще отприщи огромна енергия. Такава бомба сме си уредили, че ни е бедна фантазията.

Имало е чуми и мор, и войни, но най-големият мор е човешката глупост. За нея и Айнщайн дори има съждения.

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Докато не ядеш х...я явно няма да повряваш в това което убива хора, живей си в измисленият свят, не давай акъл на по акълии от теб.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I