24smolian.com/Коментари

Учените казват, че след 29-ата си година човек преминава в дългия етап на стареенето.

*

Един млад мъж, малко след 29-ата си година, реши да пристъпи смело в този период, в който ставаме по-отговорни, по-умни, ако щете и по-качествени. И би следвало дори по-мъдри.

И тези, другите, които би трябвало да са по-разумни от него, му се присмяха.

Това се случи в Народното събрание, където 29-годишният Радослав Василев излезе на трибуната, за да каже позицията си за кризата с цената на тока. Обичайното за дебют напрежение взе връх и Василев не можа да продължи. Някои му казват „загуби говор и  картина“, други – „глътна си граматиката“. Има и други жаргонни производни.

Последваха подмятания от типажи, които теглеха авторитета на българския парламент надолу през години и мандати. Хихикане от такива, които са натрупали завиден депутатски стаж за пенсия, но извън сградата на парламента избирателите им ги назовават с „мишкуващи с костюми“, „наведени мандатници“, „на шефа послушниците“. Има доста производни, чак до „мъже без гащи“.

Да, и прякорите им едни – Тъпото, Ментата, Миризливото, Фъфлещото, Белите чорапки, Мекото, Мозъка…

И пред доста микрофони застават и се напъват, пред парламентарния също. Говорят, но нищо не казват. Изричат каквото им е заповядано. Чужди мисли, чужди ходове, чужди планове. Нямат свое виждане за нещата. А и да имат, не смеят да гъкнат. Цялото им съзнание е подчинено на волята на „партийния господар“. С него стават, с него лягат. Електоратът не ги вълнува, баш им трябва какво ще рече шефът за поредната им „матросовска логорея“. Защото за друго матросовско, все пак трябват и „топки“, пък те са в оскъдица при партийните слуги.

Просто такъв е наведеният депутат.

Има и такива, които мълчат. Години и мандати.

К`во правеше в парламента, бе, земляк? На кюфтаци поне насити ли се!?

 

*

Радослав е по-доброто, което се случва на България. От Тъпото, Миризливото и другите от тайфата, която обединява различни парламентарни групи.

Радослав може дори да стане голям оратор. Има начини, ако щете и да надвика „притеснението“ от терасата по време на буря, или край преминаващ влак.

Нелечимото е при другите, присмиващите се, които отдавна са загубили говор и картина за истинските неща от живота. Има и други производни, та чак до „дал г… си под наем“.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I