С водосвет, отслужен от отец Запрян, бе осветен параклис "Св. Иван Рилски" в сградата на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров". Той е изграден със средства, дарени от граждани и работещи в болницата.

Отец Запрян благослови присъстващите и пожела здраве, сила и увереност. Всички бяха много щастливи от факта, че в областната болница вече има храм, в който пациенти, техни близки, лекари, медицински персонал, ще могат да се помолят на Господ.

Параклисът е разположен в приземния етаж, до бившия Санитарен магазин. 


„Това дело сме го мислили по времето на много нощни дежурства - как да стане, къде да стане. Наистина създаването на един параклис в сградата на МБАЛ - Смолян е желание на голяма част от работещите. Искам да благодаря най-напред на Господ, че ни даде сила и енергия, на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, на Негово Преосвещенство епископ Висарион, и разбира се на отец Запрян, който през цялото време ни напътстваше”, каза зам.-директорът на МБАЛ – Смолян д-р Емилия Апостолова, която е председател на Инициативния комитет за изграждането на храма. Тя благодари на индивидуалните дарители - лекари, медицински работници, приятели, познати, пациенти, като отличи групата, занимаваща се с поддръжката в болницата, които превърнали неугледното помещение в един малък, но много хубав параклис и институциите, помогнали за реализирането на идеята - МБАЛ - Смолян, Български лекарски съюз и Съюз на специалистите по здравни грижи.

„Смятам, че този параклис ще бъде място, където всеки един от нас ще намери спокойствие, да се помолим при радост и мъка”, добави д-р Апостолова. 

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I