Не ги карай да мислят, че тръгват на война

„Оръжията заредете и приятелите си викнете…“

Милиарди тестове за коронавирус из цял свят.

„Забавно е да губиш и да се преструваш…“

Както и ваксини, набодени из ръцете. Първа, втора, вече и по задължение-трета.

„Тя е отегчена и самоуверена…“

Само, че е Той. Вирусът. Отегчен и изнервен. Не признава марки, брандове, обича долари и евро, май, май.

Едно вмешателство в творчеството на Кърт Кобейн. „Нирвана“, наложена в съвремието. Текстът на най-известното парче на групата, с брутално вмъкнати между редовете извадки от действителността.

„С изгасени светлини е по-малко опасно.

Вече сме тук, забавлявай ни.

 

Чувствам се глупав и заразен“.

 

Друг куплет от песента на „Нирвана“ „Smells like a teen spirt“. Превърнала се в химн на тийнейджърите от 90-те години на миналия век. Думата „заразен“ е ключова в малкото повествование.

 

Един математик не спира да облъчва

 

уплашеното стадо с прогнозите си. Тяхната успеваемост е чат-пат. Той негодува, че не го вкарали в БАН. За незапознатите-Българска академия на науките. Продължава обаче да бълва прогнози за трупове и смърт. За зони и цветове. Говори за себе си в трето лице. Посланията му са изказани в тон на садистична сомозадоволяемост. Математикът, който във всяко изявление използва думата „хейтъри“ между 20 и 40 пъти, дори си спретнал теорема на свое име, която гласи: Хейтърите само вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.

Пандемията докара 15-те минути слава на всякакви прошляци и комплексари. Първото заради визията им. Второто, направете си изводите. Може би заради липсата на ерекция по обичаен начин.

Само, че 15-те минути слава станаха две години. Пък за второто, математикът с несподелена любов от БАН, рече: „Оргазми изпитвал Витанов като прогнозирал висока смъртност. А какво ще кажете сега“.

Много ни се натрупа, честно. Какви ли не чували, детски площадки морги, какво ли не бе. КПП-та на входовете на градовете.

 

В парковете отмъкнаха пейките, че да не би някой вирус да се забие в задниците.

 

Чакайте, дори ги забраниха за посещения. Пък през това време говориха, колко важен бил чистият въздух. Трябвало да се проветрява. Но в парка-не! В планината-не!

Дебили.

Вирусът приключи, започнаха ваксините. Много сме зле. Много малка имунизираност. Едва 25 на сто. Вижте останалия свят! По 70-80-98% ваксинирани и… пълно със заразени. Започват да изискват трета доза за сертификат. Започват да дупчат и децата. Мъка, толкова инжектирани и пак същото, че и по-зле!

Няма такива дебили!

Без ваксина светът затваря за теб. Не можеш да влезеш никъде.

В някои супер ваксинирани държави, след трета доза, щели да затварят ваксинираните под карантина, че нещо не се получавало.

 

Все надупчени-пък все повече болни.

 

У нас. Малко, ама пък „заразата“ отстъпва. Намаляват положителните. Намаляват хората в болниците.

Смъртността била висока. Естествено. В България сме. Тук умират стотици хора всеки ден, от години. Ама сега почнаха да ги броят.

Нещо не се получава схемата. Най-отричащите ваксинация май излизат от „кръга на обречените“. Разбира се, за да е подсилен драматизмът, започнаха новините за още по-страшен нов щам. Дето ще трепе наред.

„Всеки вирус развива огромен брой щамове. Това е целта му, единственото средство, за да се предпази е мутацията. Но по този начин той става все по-слаб и не толкова смъртоносен. Защото убива ли, той убива и себе си. По-заразен-да, по-смъртоносен-не".

Думи на един епидемиолог от Родопите. Същото рече и професор в Германия, сочен за бъдещ здравен министър. Както и още хиляди из цял свят. Кой да ги чуе.

Компаниите за ваксини са заглушили всички.

Хората са подложени на изключителен световен фашизъм. Нямат място в обществото, ако не са надупчени с ваксина. Пък, че после с нея са в болници-няма значение. Пълен контрол над съзнанието. Облъчване до дупка. Съвременното робство, в което облъчените стават врагове на замислящите се.

„Чувствам се глупав и заразен“-творчеството на Кърт Кобейн, който се гръмна с пушка.

Светът е във фаза „масово изтребление“. Ако някой реши да размишлява за глупостите и антилогиките, които го карат да прави, то мигом цялото войнство ваксинирани настава срещу него. Накарай ги да мислят и направо откачат от злоба.

Защото е по-лесно животът да бъде опростен. Русофили срещу русофоби; американци-неамериканци; чалгари-нечалгари; джендъри-антиистанбулци; ваксъри-антиваксъри.

Просто трябва да мислят хората, но те избират страна. В битката, в която интелектът е самоубит.

И едно последно от текста на Кърт Кобейн „С изгасени светлини е по-малко опасно…

О, не, аз знам една мръсна дума“.

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I