Билетчето от закритата Национална лотария определено влизаше в Топ 10 на даровете в края на годината. Помните ли? Нямаше такава неистова жажда за богатство, че чак вероятно пръстите на някои нашенци стискаха въображаем чек с печалба дори насън. Агресивната реклама на новите милионери, заливаща отвсякъде, промени изцяло пътя към мечтите на родопчани. То търкане, то опашки пред павилиони! И като се чудиш какво да подариш на близък-та вземи му две билетчета от лотарията и му пожелай с усмивка да възбогатее от картончето. Дар на надеждата. По-скоро илюзията на бедняка.

Беше.

Сега е друго. Лотарията премина в други ръце с цената на много скандали и признания за корупция, както и един укриващ се в Дубай. Пак има нещо, ама то-загубена работа. Перхидроленият Део се прави на джудже на Дядо Коледа и чака ентусиазъм, който нещо липсва.

Виж, обаче, изборната щафета породи друга лотария. „Депутат, да станеш, поне за два месеца!“, може да се чуе като пожелание из нашенско. Така де, кой ли не влезе за малко, май само единици останахме недепутатите. Нима не е така? Всякакви анонимни непотребници участват във всеки жребий на Хеър-Ниймаер.

Затова…

Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Новогодишен купон и побой, „куверт“ от 20 000 лева

-„Искам, искам“ – класация на подаръците:

Депутатче замени билетче, нови прашки и цицини

-Убиец поиска от затвора 700 бона от Прокуратурата

-„Той ме бие, защото ме обича!“.

Домашното насилие и „богатите“ клюкарки

-Мъжете „висят в мрежата“ най-много, по-малко учил – по-малко пред екрана

-Аха да се сбият пред колите и… чудо в съда:

„Жертва“ моли за „агресор“: Не му давайте голяма присъда!

-Два дни дъжд – бедствие, два дни сняг - блокирани

Към ЕС: Мръсен въздух ли?! Ако няма дърва, как да стоим без ток?!

24smolian.com 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I