Едва 6 души персонал, но със спечелени обществени поръчки за 162 млн. лева само в рамките на миналата година. Това превръща регистрираното в Смолян дружество „Красин“ ООД във фирмата, която с най-малко служители е получила най-сериозен финансов ресурс.

Дружеството е собственост на братята Кремен и Мирен Красин, а заедно с другата им фирма „Променергомонтаж“ АД, влизат в Топ 10 по усвояване на държавни пари, установява проверка на вестник „Марица“.

Смолянската „Красин“ ООД е получила обществени поръчки за 162 млн. лева през миналата година, докато за последната финансова година дружеството има едва 8 млн. лева оборот. Това на практика значи, че държавата е ударила сериозно рамо и на тази фирма на братята Красин, за да гарантира  увеличение на приходите в пъти само в рамките на няколко месеца.

„Красин“ ООД (която, за разлика от регистрираната в Пловдив „Променергомонтаж“, е с адрес на управление в Смолян) е фирмата, която с най-малко служители успява да получи най-сериозен финансов ресурс от обществени поръчки. В смолянското дружество през 2021 година, според данните, предоставени на НОИ, има едва 6 души персонал на трудов договор.

Смолянската фирма на братята в различни периоди е била много по-сериозен участник в разпределянето на публични средства, като в годините назад е получила договори за над 80 млн. лева, които пък от своя страна са над 60% от общия оборот на „Красин“ ООД от създаването, пише „Марица“.

И двете фирми на братята Красин са получили поръчките от три големи дружествата в енергетиката - „Енергиен системен оператор“ ЕАД, както и „ЕВН Топлофикация“ и „ЧЕЗ Разпределение“. Поръчките са за строителство, ремонт и поддържане на инфраструктурата и системите на енергийните оператори. Трите дружества са гарантирали на Красини бизнес за 344 млн. лева в следващите години.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I