Преди броени дни талантливият и млад народен певец Филип Синапов издаде свой нов музикален албум, който носи заглавието „Песни от извора”. Възпитаникът на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Асен Диамандиев”-град Пловдив е събрал в него песни, бликащи от недрата на Родопите и автентични двугласи от различни фолклорни области на България. Представени са в прекрасна колекция от  познати и непознати народни песни, записани от Филип в последните две години. Те са 11 на брой, носещи дъхавия колорит на народната музика. Сред тях са: „Радо ле, пиле писано”, „Де са е чуло, видело”, „Галихме са малко, мночко”, „Заим си конен ковеше”, „Ах, мерак, мила майко” и други. Албумът включва също дуетно изпълнение с Данка Цветкова, скъп преподавател на Филип Синапов от университета, където е завършил. Палитрата на изпълнителя показват музиканти като Петър Янев-каба гайда, Недялко Недялков-кавал и Петър Войников-кларинет и саксофон. За добрия стил и аранжименти имат заслуга Милчо Василев, Виктор Йорданов-Кардама и Стоян Петков.

„Пъстротата и жизнерадостта, с които нашата българска народна музика вдъхновява и успява да заплени хората е неподправена, уникална и дори  магическа! Огромно удоволствие е за мен да изпълнявам тази музика и да правя слушателите щастливи!”, признава Филип Синапов.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I