Нови автобуси, поредни инвестиции, екологично гориво, иновации.

Така стартира годината „Рожен Експрес“. Фирмата разполага с четири автобуса по градските линии и 12 за извънградските. Бяха проведени и поредните тестове по проекта за интегрирана информация на пътниците, в  чието мото се превърна светещият надпис "С любов за Смолян". Чрез него градските автобуси на „Рожен Експрес“ и на „Орфей Експрес“ оживяват – с глас, светлинни табла, иновативни указателни табели.  Специално за този проект са записани специфични съобщения като приветствие към пътниците с информация за обслужващия ги транспортен оператор, указания да се спазват противоепидемичните мерки.


„Вървим към обновяване, въпреки трудностите в сектора – наистина много сериозни във връзка с Ковид - 19. Пътникопотокът е намалял доста, но все пак успяваме да се справим по някакъв начин. Вървим към обновление и мисля, че предлагаме доста по-добра услуга в сравнение с това, което беше преди“, обяви новият мажоритарен собственик на „Рожен Експрес“ Васил Кисьов. Чрез едноличната си фирма „Специализирана хранителна компания“ той притежава 73,92% от акциите в автобусния превозвач, чийто капитал е на стойност 8 817 700 лева. Останалите акции са на община Смолян.

Васил Кисьов пое мажоритарния дял през юни м.г. Базата вече изглежда различно. В депото са инвестирани над 150 000 лева за сервиз, сгради и др. Четирите нови автобуса са инвестиция от порядъка на около 300 000 лева.

Транспортният бранш обаче е един от най-засегнатите от пандемията. „Имаме някаква помощ от държавата, която определено не стига. Според наши оценки инфлацията на годишна база е около 20%. Нашият основен консуматив са горивата и газта. Нашата фирма е на метан изцяло - екологично гориво. То се вдигна с над 70% в рамките на два месеца. Дизелът също върви нагоре, а пътникопотокът намалява. Определено ни е доста трудно. Специално селските линии ни дърпат доста назад. Там пътникопотокът е почти нулев, в града пък е доста намалял“, посочва Кисьов. Компанията разчита на мярката 60/40. „Доволни сме, доста ни облекчава в тази трудна ситуация. Реално чрез нея успяваме да задържим бизнеса на нулата. Без тази програма нямаше да бъде възможно“, коментира Кисьов.

Фирмата е увеличила и персонала с десет души. Заплатите в компанята пък се движат плавно нагоре.

24smolian.com

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I