Три месеца след парламентарни избори "Продължаваме промяната" (ПП) запазва първото си място, с 24.4% подкрепа на отчетлива дистанция пред основния си опонент ГЕРБ (18.1%).
Формацията на Бойко Борисов отслабва с 4 пункта спрямо вота през ноември м. г.

Това показват резултатите на социологическата агенция "Алфа Рисърч" за нагласите на избирателите. Анкетираните са отговаряли на въпроса за кого биха гласували, а стойностите са изчислени като процент от заявилите, че ще гласуват.

Трета политическа сила е БСП с 9,8%.

Следват ДПС – 7,2%, „Има такъв народ“ – 6,6%, „Демократична България“ – 5,4%.

Ако изборите са днес, „Възраждане“ отново ще влезе в парламента с 5,2% подкрепа.

Тезите на президента Румен Радев се ползват с три пъти по-силен отзвук (34% от анкетираните ги споделят), отколкото тези на премиера Петков (едва 12% застават на негова страна при наличие на разминаване с Радев).

Президентът Румен Радев започва втория си мандат с 51% доверие срещу 23% недоверие.

Кабинетът „Петков“ стартира с 35% положителни срещу 23% отрицателни оценки и е първият от 2009 г. с положителен начален рейтинг. Премиерът Кирил Петков също започва мандата си с доминиращо одобрение от 39% срещу 21% неодобрение.

13% имат положително отношение към работата на съда. Доверие в главния прокурор имат 8%.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I