Световният ден против тормоза в училище, известен още като Ден на розовата фланелка, се отбелязва всяка последна сряда на месец февруари. По идея на екипа на Превантивно-информационен център по наркотични вещества при община Смолян се проведе инициативата „Ден на розовата фланелка“ с учениците  от ОУ „Стою Шишков“, СУ „Отец Паисий“, ОУ- с. Арда,  ОУ- с. Момчиловци и  СУ - Мадан. Предоставени са хартиени розови фланелки, на които децата ще напишат своите послания за деня и ще получат розов балон, съобщи секретарят на Превантивния център Мария Славчева.

Учениците бяха запознати с историята на този ден,  възникнал през 2007 година като протест, организиран от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс.

Често различията във външния вид или уменията на децата са предпоставки за тормоза сред тях, както и за социалната изолация. Но всички сме различни и в крайна сметка е важно като родители, учители и обществото като цяло  да създадем безопасна училищна среда за нашите деца, посочи Славчева.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I