ГКПП „Златоград“ ще бъде отворен съвсем скоро, ГКПП „Рудозем“ обаче няма да бъде готов през тази година.

Новините от срещата между транспортните министри на Гърция и България-Костас Караманлис и Николай Събев. Освен ключовата тема за газовата връзка, на срещата беше поставен въпросът и за двете ГКПП.

Народният представител от Смолян Михал Камбарев повдигна въпроса пред Събев, с което темата успя да намери място в дневния ред на срещата. Областният управител Емил Хумчев и екипът му подготвиха, от своя страна, Министерството на транспорта с нужната информация, която министър Събев представи пред колегата си Караманлис.

На срещата присъстваха още Асен Василев (министър на финансите), Александър Николов (министър на енергетиката), посланикът на Гърция в България и дипломатически гости.

По време на срещата, министър Събев многократно заяви, че пропускателните пунктове на територията на област Смолян са от голямо значение за стратегическите транспортни връзки между България и Гърция, туристическия и търговски обмен между двете съседки.

Караманлис сподели, че има голяма вероятност дейността на ГКПП Златоград – Термес да бъде възобновена в най-кратък срок, по възможност за предстоящия летен сезон, при спазване на всички противоепидемични мерки. За съжаление ГКПП Рудозем-Ксанти няма да бъде приведен в експлоатация през 2022-ра година.  Понастоящем строителните екипи от страна на нашата съседка са ангажирани със завършването на един от свързващите лотовете, а за последния предстои да бъде обявена обществена поръчка.

Отварянето на въпросните пропускателни пунктове е заложено като една от основните цели на коалиционния екип в област Смолян.

24smolian.com

 

   

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I