24smolian.com/Общество

Инфлацията ще върви нагоре и няма защо да се заблуждаваме. Не става въпрос само за ръст на 30% на някои стоки, а за 40%. Говорим и за двуцифрена инфлация в рамките на тази година от порядъка на 19-20 процента", това каза за Нова тв икономистът и бивш депутат от Смолян Мика Зайкова.

Тя подчерта, че 92% от всички фирми в България са малки и средни и в тяхната себестойност горивата и електроенергията заемат около 50%  и при очакван ръст в цената на газ много от фирмите няма да издържат.

"Но всичко това ще има някакъв предел, защото българинът не може да плаща", смята Мика Зайкова.

Според нея не е лошо да има таван на цените на газ, но въпросът е откъде ще се вземат пари, за да се покрие разликата.

"Не може безкрайно да субсидираме всичко", категорична е Зайкова.

Икономистът подчерта, че инфлацията е следствие, не причина. Тя идва след неразумни решения.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I