24smolian.com/Общество

Трима ученици ще представят България в европейския конкурс за млади учени.

Сред тях е и десетокласникът Радостин Чолаков от МГ “Акад. Кирил Попов” в Пловдив.

Проектът на Радо, който е от доспатското село Барутин, е в областта на информатиката – за прилагане на архитектури за дълбоко обучение върху таблични данни.

„Радвайте се на вашите резултати и помнете, че това, което правите днес, ще има продължение в бъдеще“, каза на победителите заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова. Тя специално благодари на научните ръководители, учители и родители, които са провокирали у младите хора интерес към науката и ги подкрепят.

„Ще имате възможност да се развивате навсякъде по света, но се върнете тук в България, за да сътворявате своите мечти. Не се притеснявайте от предизвикателствата. Вие сте сред най-добрите. Носете с гордост вашите отличия“, пожела заместник-министърът на наградените ученици.

„Млади таланти“ е една от инициативите на Министерството на образованието и науката за подпомагане и насърчаване на младите хора да правят научни изследвания. Участниците подготвят научноизследователски и иновационни проекти в областта на биологията, химията, информатиката, инженерните науки, материалознанието, математиката, медицината, физиката, социални и хуманитарни науки и екология..

Тази година кандидатстваха 37 проекта с над 55 участници, като след първия етап от оценяването до събеседване бяха допуснати 26 проекта от цялата страна.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I