24smolian.com/Регион

667 жители на област Смолян са станали пловдивчани през последната година, други 374 се преместили да живеят в София, сочат актуалните данни на Националния статистически институт (НСИ). Градът на тепетата е водещият избор на напускащите родния край през последните години.

Съревнованието между Пловдив и Варна „Кой е №2 в България по брой жители“ върви от десет години насам. През 2012 г. НСИ официално класира община Варна като №2 по население, а Пловдив остана трети. В последните години обаче заради индустриалния разцвет градът на тепетата стана притегателен за вътрешна миграция и населението му се увеличи. В момента в Пловдив живеят 343 070 души, докато във Варна са 341 737.  По последни данни на НСИ, топ 5 на най-населените общини изглежда така: София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

През 2021 година 705 жители на област Смолян са заминали да живеят в чужбина.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I