24smolian.com/Спорт

Отборът на ОУ  „Проф. д-р Асен Златаров” стана областен първенец в ХХI-то състезание на младежките противопожарни отряди.

Пет ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Смолян, Девин, Мадан, Чепеларе, Доспат, премериха сили, бързина и умения в двора на РД “Пожарна безопасност и защита на населението”. Общо 50 млади огнеоборци  проявиха старание и показаха умения в напрегнатата надпревара.

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Освен за бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Младите огнеборци в състезанията се докоснаха до благородната и трудна професия на пожарникаря.

За призовите места бяха осигурени купи, грамоти и награди.

Отборът-първенец  ще представи Смолянска област в Републиканското състезание от 6 до 9 юни в курортен комплекс „Албена“.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I