24smolian.com/Общество/Криминале

16 души са задържани в хода на специализирана операция за опазване на обществения ред в Смолян, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя е била проведена през уикенда.

6-ма са задържани за притежание на наркотици, 4-ма шофирали под въздействието на наркотични вещества, а шестима са управлявали МПС след употреба на алкохол. На нарушителите е наложена полицейска мярка задържане за 24 часа. Образувани са 15 бързи производства и едно досъдебно производство по общия ред. Материалите са докладвани в районната прокуратура. Продължават процесуално-следствените действия.

Няколко са били чужди граждани.

Британец е спипан с 1,2 промила зад волана в село Полковник Серафимово. На същото място е бил проверен и 36-годишен софиянец. При извършен полеви наркотест е отчетено наличие на канабис и метамфетамин в организма му.

Задържан е 57-годишен жител на доспатското село Късак, който управлявал МПС без табели и с 2,35 промила алкохол. 1,28 промила отчела пробата на 37-годишен пловдивчанин. Дрогиран чужденец е бил зад волана на „Порше Кайен“. В него е имало и над 23 грама канабис, както и екстази.

Надрусан е бил и 36-годишен водач от Гоце Делчев, отново спипан край Полковник Серафимово. Канабис, метамфетамин и екстази са откири у 32-годишен софиянец.

Британец е задържан с близо 9 грама марихуана и екстази. 28-годишен софиянец пък се е запасил с 19 грама кокаин. 204 грама метамфетамин и 2,52 грама екстази са открити в автомобил, собственост на 28-годишна софиянка, паркиран в района на „британския фест“ край Полковник Серафимово. Надрусан британец е бил спипан да шофира в Смолян.

Мъже от Добрич, София и Варна са задържани с канабис и амфетамин.

Припомняме, че през уикенда се проведе традиционният британски събор край Полковник Серафимово.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Всяка година едно и също на Наркосъбора. Британците са пълни отрепки, но и родните утайки не спират да им подражават. Украински байраци дали са развявали по поляните?

    ОтговорИзтриване
  2. Абе оставете хората да се забавляват. Вие пък, където сте пълните трезвеници вас ще ви убие злобата и завистта по бързо от утрепките ,както се изразявате

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I