24smolian.com/Общество

Две години пандемия и чутовни глупотевини, свързани с нея. Трупове, чували, КПП-та, морги по детски площадки, отмъкване на пейките от парковете, маски до обед, следобед-без, вечер-никакви кръчми, рано сутрин-найлони на главите…

Това из България. В различни части на Европа бе още по-зле. Разрешително, за  да се отиде до магазина.

После започна масовата ваксинация. Или игла, или без работа. Протестите бяха смазвани със сила. И не влизаха в мейнстрийма на медиите в т.нар. „свободен свят“. Ваксините издигнати в култ. Отнемане на права, ако не си набоден. По възможност-3 пъти. Защото великите препарати отведнъж не хващали. Който заговори срещу тях-пълна блокада. Който участва в протести-запор на банкови сметки. Сутрин, обед, вечер ваксини и вируси.

Те, това е демокрацията в „свободния свят“. Мислиш като тях, инак си свършен. Надмина и тоталитарния строй.

Путин започна операция в Украйна и… изведнъж коронаистерията приключи. Всичко отшумява. Както бе „най-страшната чума“, така стана кашлица с подсмърчане.

Странно? Само наглед.

Всичко тръгна от Ухан. От лаборатория, оказала се тясно свързана с Антъни Фаучи, шефът на епидемии и инфекции в САЩ.

Бурни дебати в Конгреса.

Правете си изводи.

 

***

 

Дори ковид-математикът из нашенско се преквалифицира на военен стратег-комбинатор-прогнозатор.

 

***

 


„Путин уби коронавируса“

 

Започна конфликтът в Украйна и Ковид-19 отиде в чекмеджето. Из социалните мрежи се завъртя „Путин уби коронавируса“. На никого не му пука за заразата и експерименталните ваксини срещу нея. Но пък върви як оборот с оръжията.

Празно няма.

Един страх може да се измести само с по-голям страх. Или по-голяма смелост. Но съвременното консуматорско общество не е способно на последното. То попива това, което му показват в картинки. Собствената мисъл отдавна е екзекутирана със съгласието на собственика на междуушието.

И зяпачите гледат как „демоните“ от Русия унищожавали биолаборатории.

Хлъц, това, последното, не трябва да се казва, защото следва…

 

Европа в закусвални

 

Украйна не е обявила война на Русия, както и обратното. Но всички говорят за война. Думата „операция“ е анатемосвана от новите божества на консуматорите.

Които пък консумират бургери с „Хепи мийл“ в „Макдоналдс“.

Американската верига се превърна в убежище за британците. Цели семейства използват заведенията за бързо хранене на Острова, за да се справят с високите цени на електроенергията, пише „Гардиън“. Според авторитетната медия, родители и деца прекарват вечерите си в обекти от веригата, за да са на топло и светло, докато пестят у дома от ток. Купуват детско меню за малките, ползват баните и тоалетните, гледат телевизия до късно, след което се прибират към домовете си за сън…. Същото е положението и с развлекателни центрове, където родители водят децата си, за да ползват душовете, описва ситуацията фондация „Fuel Bank“…

Гледайте британците и си мислете за есента и зимата, които ни чакат у дома. Само след няколко месеца.

Съвет-използвайте ги рационално. Стягайте къщите по селата, оправете баните и тоалетните там, превивайте гръб по градините в дворовете, вместо да изтягате тела на плажовете. Следете цените на дървата и преценете, кога е най-разумно за запасяване с материал за огрев. Селата са спасявали винаги държавата, не градовете. В един момент да не се наложи да се виси по заведения на по кафе заради отполението.

Звучи мрачно и някак си невъзможно, но това вече се случва.

Сега, узрява ли в интуицията на нашенеца отговор на въпроса защо бяха поставени стоманени решетки в сградата на Народното събрание?! Които след 30 000 вложени лева щели да ги махат. От срам. Може пък скришом да минират жълтите павета. Знае ли се. Като ваксина ще да е. Срещу вируса, наречен недоволно общество.

Мерките на правителството ни не били анти, а прокризисни.

Хората си броели стотинките по селата.

Късно е за прозрението. Те това го правят от 30 години, като национален спорт е. Броят ст`инки докато други през тези десетилетия брояха милиони, осребрени от политика.

Такава е тя. С вирус или без. С война или без.

Жельо МИХОВ

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Браво!! Истината е,че живеем в много трудно и несигурни,но интересни времена! Маските на хората паднаха по време на т.н пандемия! Както на обикновените ,така има глобалния елит! Сега дереджето е или Те или Путин! Мрака от Запад или Светлината от Изток!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I