24smolian.com/Коментари

Хората от Балканите са лесни за разбиране. Но трябва да ги познаваш. Това изисква да ги гледаш в очите и да си отваряш ушите, разумявайки какво ти казват. Балканите са формирали личности с ДНК от пръст, кръв и много мъки.

Проблемът на елитите в ЕС е, че все още гледат на хората на полуострова като на някакви аборигени, които трябва безпрекословно да следват инструкциите, налагани им за начин на живот и поведение.

Пак имало някакъв скандал по време на заседание на Комисията за външна политика. Обсъждали „Френското предложение“ за ветото за Северна Македония. Събралите се там глави продължават да нищят нещо, за което огромен процент от народа е категоричен: никакво вдигане на ветото, а Макрон да си гледа залязващата партия.

Проблем у нас е и това, че политиците се държат като прислуга на ЕС, оглушавайки за собствения си народ. Европа отдавна е на две, че дори три скорости. В България между народа и „елита“ (дали умен и красив или прост и грозен няма разлика) има бездна. И тя става още по-голяма, когато се твори политика на тоталното подчинение.

ЕС готвел санкции срещу Унгария защото тоя пуст Орбан не искал да признава гейбраковете.

С такива работи се занимава ЕС. И с натиск чрез еврофондовете за приемане на тази или онази позиция.

Измислената държава Македония от десетилетия краде нашата история, като в същото време ни нарича монголи и фашисти. И ако това е приемливо за Макрон и влюбената в него родна банда от партийни лидери е нормално, за обикновения човек, поставил поне една частица национално достойнство на семейния олтар, то не е.

Изборът тук е лесен-слушаш народа си или…

Знаете ли какво са направили сиуксите и шайените след победата над американската кавалерия на Къстър при Литъл Бигхорн? Пробивали с шила ушите на мъртвите вече офицери, та поне в отвъдния живот се научат да чуват посланията и предупрежденията.

Индианска работа, ама нали всите макроновци и ко ни смятат за индианци, които срещу шепа дрънкулки могат да се продадат.

Същевременно Франция прави постъпки решения да се взимат с някакво мнозинство в ЕС, та да не може разните му там българи и унгарци да спъват работата на „елита“. В такъв случай, защо ни е този ЕС? Да излизаме, пък ако ще след това да приемат и Танзания. Там и без това не са правили гейпаради. И нищо, че не е в Европа.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I