24smolian.com/Общество

Рибарско училище за деца отвори врати в сдружението на ловците и риболовците в Девин. За учениците обучението е напълно безплатно. То се провежда в рамките на три дни на бреговете на водоеми, които се стопанисват от 864 ловци и риболовци, обединени в 15 дружинки от състава на ЛРС-Девин.

Как да връзват кукички и какви примамки за каква риба да слагат на тях – на това ги учи специалистът по лова на сдружението Владимир Пейков.

 „За нас е изключително удоволствие да обучаваме деца в тънкостите на риболова. Радостно е да виждаме как разпалваме любопитството им към новото знание. Възпитаваме у тях други потребности – да научат повече за света на рибите и дивата природа. Щастливи сме, когато установим, че те забравят за своите джиесеми и ги оставят да звънят в раниците, докато зорко следят накъде да подведат клъвналата рибка, за да я извадят успешно”, казва за новото си амплоа на учител експертът по горско стопанство, лов и риболов.

Първата група е от 17 деца на възраст до 10 години. Те са на лагер в село Стойките, но заниманията им са в няколко лъча из Родопа планина. До края на ваканцията ще има още 6 групи.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I