24smolian.com/Общество

В рамките на по-малко от два месеца екипът на Областен информационен център – Смолян проведе 10 информационни срещи на открито във всяка една от общините. По време на изнесените приемни жителите и гостите на региона имаха възможност да се запознаят с актуалните и предстоящи възможности за европейско финансиране, да получат информационни материали и да намерят отговори на своите въпроси относно възможностите, които предоставят Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Над 250 човека посетиха мобилния щанд на ОИЦ-Смолян по време на информационната кампания. Най-много въпроси експертите на Центъра получиха относно възможностите за финансиране на мерки за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд, както и за поставяне на възобновяеми енергийни източници за собствени нужди в еднофамилни и многофамилни жилищни сгради. Засилен интерес ОИЦ-Смолян отчита и към Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. за финансиране на земеделски и неземеделски дейности. Две подмерки от ПРСР са планирани за прием през есента - подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“, която ще финансира с 25 000 евро млади земеделски стопани за създаване и развитие на стопанствата им, както и подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, която се очаква да подкрепи развитието на селските райони чрез финансиране на проекти за производство или продажба на неземеделски продукти, развитие на услуги, развитие на занаяти и други.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I