24smolian.com/Общество

Международен семинар с участието на младежи от Полша, Унгария, Северна Македония и България бе проведен в сградата на ОД на МВР в Смолян. Събитието е в рамките на проект „Детоксикирай връзките си“, финансиран по програма „Еразъм +“.

Целите на проекта са младежите да придобият нужните умения, за да имат здравословни и хармонични взаимоотношения със своите близки, както и как да оказват правна и психологическа подкрепа на свои приятели, станали жертви на домашно насилие и токсични връзки.

По време на семинара инспектор Белев запозна младежите с обхвата на правната дефиниция за домашно насилие, профилите на извършителите и жертвите, най-честите причини за този феномен, както и правните механизми за неговото противодействие и превенция. Той сподели с тях опита от своята работа - как да разпознават първите признаци на риск и какви правни мерки могат да вземат в случай, че станат жертва или свидетели на домашно насилие. По време на последвалата дискусия младежите задаваха много въпроси, поради което събитието продължи по-дълго от предвиденото.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I