24smolian.com/Коментари

„Кой тегли заеми, за да обяснява, че е на излишък? Новият заем догодина ще е на много високи лихви – догодина ще е 10 млрд, а следващата – 2024 г. ще е около 15 млрд. Задава се финансов апокалипсис и пазарите ще ни ударят шамар, защото вече ни нямат доверие, ще се задейства процедура за свръхдефицит“.

Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов докато обикаля пътищата из страната.

Не ти трябва да си врачка, за да го прозреш. България от 13-14 години не спира да тегли заеми. И парите да се използват за какво ли не, което няма добавена стойност. Впрочем, какво стана със стадионите на „Ботев“ и „Локото“ в Пловдив, че и там доста милиони се изляха?!

В синхрон с Борисов, се обади и бившата му дясна ръка Цветан Цветанов. „Републиканецът“ обяви чрез партията си, че „националната ни сигурност е под заплаха, върнем ли се към доставките от „Газпром“. През последните дни дори служебният министър на енергетиката Росен Христов се опитва да ни обясни как е необходимо да се върнем към доставки на газ от „Газпром“, защото в противен случай ще плащаме неустойки по съществуващия договор с тях. Ако погледнем няколко месеца назад, не България, а именно „Газпром“ наруши договорните си отношения, спирайки доставките на газ за страната ни“.

Ами като спряхме да плащаме, ще го спрат. Заплаха за националната сигурност са и турските домати и полските картофи. Ама кой ги брои.

Дори децата вече знаят, че Русия продава най-евтиния газ в света. Всичко останало се оскъпява заради посредници. И пак е руски. Дори фанатичното бръщолевене за азерския. Азербайджан също препродава руски газ, просто защото не може да изпълни договорите си, а находището „Шах Дениз“ се оказа, меко казано, прехвалено като капацитет. Любимата дума „диверсификация“ не означава само тръби. По тях трябва да тече нещо и то трябва да дойде отнякъде. А няма.

Европа тепърва ще почувства „апокалипсиса“. И нас няма да ни отмине. Не ти трябва да хвърляш боб, за да го разбереш. Някои „жълтопаветници“ вече обявиха, че няма да се къпят. Но останалите все още са нормални. Ще има студ и тъмнина. И не заемите ще са виновни. А лошите решения. Които ни струваха спиране на газа, спиране на строежа на втора АЕЦ и какви ли още не глупотевини, за които тепърва ще трябва да патим.

Накрая ще си останат само турските домати, със сол и имитиращо сирене.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I