24smolian.com/Общество/Образование

Около 8700 ученици вкара първия звънец в класните стаи в региона. 615 са първолаците в Смолянско.

58 школа отвориха врати на 15 септември. 75 са маломерните и слети паралелки.

233 са първокласниците в община Смолян, най-малко пък са те в Баните-едва 10.

„Децата ни отново са призвани да влязат в класните стаи, за да продължат стародавната традиция на просвещението. Този ден винаги е вълнуващ и тържествен. Той е израз на нашето преклонение пред родното четмо и писмо, пред свещената мисия на българското школо. Символ е на вековния ни стремеж към духовност, към знание и наука, които ни съхраняват като народ и държава.

Днес, повече от всякога, нашата Родина се нуждае от силата на българското училище, от опита и новаторството на своите учители, от помощта и грижата на всеки просветен деятел и родител, за да има знаещи и можещи млади българи, умни и способни европейски граждани.

Община Смолян ще продължи с инвестициите в образованието, за да бъде училището желана територия за учениците и да имат условия за пълноценно развитие.

Честит първи учебен ден!“, пожела кметът на Смолян Николай Мелемов.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I