Жельо МИХОВ/24smolian.com/Коментари/Общество

Тя върви приведена. Едва движи краката си. Мъкне кашони, кора от яйца. За подпалки. Излъчването на бедността. Нападалите листа са метафора за живота й. Това е кралицата на реалността…

***

Елизабет Втора почина. „Целият свят се моли за нея“-извадка от родна емисия новини. Как разбраха?! Жена на 96 години, явно е трябвало да живее още 196. Прекъсване на програми, извънредни новини.

Днес се продължава. Ще е така и на погребението, което сигурно ще се излъчва на живо. Както и коронацията на сина й.

Преди 200 години Великобритания започва война с Китай, защото Поднебесната империя отказва на тогавашната корона да внася опиум в страната. Защото милиони китайци се пристрастяват. И тогавашната кралица води две войни, за да ги принуди. И ги печели. Разрухата на Изток води до забогатяването на Запад.

Това е истинската история на джентълмените и клубовете, на уискито и пурите.

Не друга…

***

Жената, която пъпли по пътя с кашоните ще да погине. Но тя никога няма да влезе в нито една емисия. Защото нейното кралство е бедността. Всичко останало е лицемерие.

 

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Колко много наши хора са като тази женица,милите,немили- недраги в собствената си страна,не родина , а жестока мащеха,лакомията и алчността стигнаха до небето,нека твореца си прибере вересиите

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I