24smolian.com/Общество

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ОТ КМЕТА НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ ПО ПОВОД 110  ГОДИНИ ОТ БАЛКАНСКАТА ВОЙНА, ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РОДОПИТЕ И 21 ОКТОМВРИ – ПРАЗНИК НА ОБЩИНА СМОЛЯН

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

110  години ни делят от онези паметни 19,20 и 21 октомври на 1912 г., които след бляскава военна победа донесоха на щик свободата на Родопския край от османското владичество. Тези дни са смисълът на Празниците на община Смолян. Карат ни да си спомним за саможертвата на хилядите знайни и незнайни българи, пролели кръвта си за Освобождението на Родопите и превърнали връх Кавгаджик някога, а сега Средногорец, в Родопската Шипка – връх на българската гордост. На върха остават завинаги 96 български войни, пред чийто подвиг се прекланяме.

На 21 октомври 1912 г. полковник Владимир Серафимов изсича със собствената си сабя знака на Свободата на Родопите. Този знак и днес грее високо в родното небе, осветява миналото, завещава за бъдещето.

На Празника на Община Смолян събираме в едно своята признателност, преклонение и нашето верую в силата на духа, родолюбието и свещената българска свобода!

Нека с достойнство и толерантност обединим стремежите си за просперитет на държавата ни и да работим за успешното бъдеще на Родопския край.

Честита 110-а  годишнина от Освобождението на Родопите! Бъдете здрави и благословени, обичайте Смолян, Родопите и България!

Честит празник!

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I