24smolian.com/Темата+

Около 7 часа вчера сутринта на мястото на катастрофата, а и в следващите часове на мястото на инцидента и в полицейското управление в Кирково, Стоян Беширов се държи като „пиян водач“. Поне така си мислят медици, полицаи и граждани. Бившият общински кмет на Неделино си тръгва от полицията към 12 часа със съпругата си, след като е отказал тест с дрегер за наличие на алкохол в кръвта. 3-4 часа по-късно „гръмва новината“, че Беширов не е употребил алкохол – доказва го кръвната проба.

Всичко това вчера съобщи 24rodopi.com, но акцентът в темата с продължение - Беширов е направил инсулт и затова автомобилът му излетял от пътя, „късайки мантинела“ - предизвика гневни реакции, посочват колегите от 24rodopi.com.

„Не ни интересува на какво мирише цялата тази история, но нека не се вменява вина на медицинския екип, който е пристигнал на място и прегледал водача. Вярно, че той водачът се държал неадекватно, но това не са били симптоми на инсулт, още повече като се прибави и силната миризма на алкохол“, твърди медик, който е категоричен, че ако в първия час след инцидента е имало симптоматика, то спешните медици щели да реагират адекватно за първия „златен час” за начало на лечението.

Друг гневен лекар задава въпроса: "Щом не е бил пиян, защо отказва дрегера? Ако се тества на момента и се установи, че не е пил, а продължава да залита и да прави други неща, които приличат на пиянски, но не са, тогава по-лесно може да се определи, че е пациентът е в „терапевтичния прозорец”, който е до 3 часа от началото инсулта".

Претърпелият инцидент Стоян Беширов се оплакал само от болки в гърба и отказал манипулации от екипа на Филиала на Центъра за спешна помощ в Кирково.

„Мирише на джибри“ – този израз пък е използван след престоя на Беширов в цивилна кола, след като бил спасен от случайно от водач на преминаващо МПС. Той забелязал изменение в целостта на мантинелата и слязъл в ниското, където видял как шофьорът на потрошения "Мерцедес" да се опитва да затвори капака на автомобила и да го подкара. Виждайки, че се появил човек, 67-годишният Беширов го предупредил да не звъни на спешния телефон.

Твърдението на близките на Беширов в следобедните часове на 5 октомври е, че той е настанен в пловдивска клиника в много тежко състояние. 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Отново някой друг е виновен, но не и този, който не е съобразил поведението си с обществените норми… надявам се искрено за бързото му възстановяване, разбира се. Но служителите на МВР са задължени да следят за неправомерни действия; трябваше ли някой да загуби живота си и ПОСЛЕ да търсим какво е можело да се направи, кой е отговорен, а даже може и да се вземат мерки?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I