Предсказания и един… Дъглас Адамс

Жельо МИХОВ/24smolian.com/Общество

Ще ви настръхнат косите от предсказанията на Нострадамус за 2023 година!

Това е заглавие в българска медия.

Мишел дьо Нострадам е ползван като календар. Както и баба Ванга. За всяка година, за всеки месец по нещо. И то все апокалиптично. Колкото се може повече. То ужас, то страх.

Помните най-мащабното, за слънчевото затъмнение, за 2000-та година. Е, и?!

Целият свят е сцена и всички сме актьори. Това на Шекспир е по-меродавно. Другото просто продава заглавия и калпави дописки.

 

Суперкомпютърът на британците

 

Суперкомпютърът World One, предназначен за прогнозиране на цивилизационните модели, е предсказал кога човечеството ще изчезне.

Това съобщава британският вестник The Daily Star.

Според изчисленията на машината, поръчана от Римския клуб през 70-те години на миналия век, колапсът на цивилизацията ще настъпи през 2050 г. Причината за края на света ще бъде човешката дейност, особено замърсяването и неговите отрицателни последици. Дори пълното преминаване към „екологични“ автомобили и строгият контрол върху раждаемостта няма да подобрят ситуацията.

 

007 е жена, от Африка

 

На британците особена вяра човек не трябва да има. Доказаха го с всички анализи за Украйна. По три пъти на ден осмъртяват Путин. Толкова за преценката на Ми 5-6, че ако ще и 10.

Впрочем, новият 007 ще бъде жена, с африкански произход. Ако остане време за филма, че виждате прогнозите им за света.

 

Тостери на 4 колела

 

Апропо, щом и ел. автомобилите няма да спасят планетата, за чий ни са тези „зелени преходи“? Тостери на четири колела, които да ни дотъркалят с 60 километра в час към катастрофата.

 


42

 

Темата за суперкомпютъра си е обладаваща. Нещо са взаимствали от „Пътеводител на галактическия стопаджия“ на Дъглас Адамс. Все пак, писателят си е от техния островен джинс.

Загуба е човек да не е чел този забележителен роман в няколко части. Уникален с хумора си.

Един от фрагментните в него (а те са доста), засяга една много развита цивилизация. Постигнала всичко, но не и отговора на въпроса какъв е смисълът? Животът, вселената и всичко останало. Та създала един суперкомпютър, който да отговори, и след хиляди години той дал ответ „42“. Всички били озадачени. Компютърът им рекъл, че въпросите са грешно зададени, но щял да сътвори по-мощен изкуствен разум, който да им отговори. И създал… Земята. Сиреч, планетата е експеримент, който трябва да отвърне на въпросите за екзистенца.

И ще го стори. Чрез бавното еволюиране на човечеството.

Дъглас Адамс май е последният разумен британец.

Ще го видим и премиера Риши. Въпреки, че за женените за милиардерки е ясно. Дъглас Адамс е бил на „хляб и вода“, докато е писал. Риши няма този проблем. Няма и просветление.

Прогнозите за крах ще зачестяват. Човечеството е обработена нива за подобни посеви. Защото в сърцевината му битува мнението, че „Аз ще оцелея, не другите, защото съм…“.

Глупост на глупостите.

 

***

 

Разум, свободна воля и морал за балансьор между двете. Това е божественият дар за човечеството. Не инстинкти. Всичко зависи от него.

Сам решаваш.

Ако не, отваряй пуканките и последната бира и чакай.

Пък зелето на пазара по левче. Дейб…, баш накрая на света ли?!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I