24smolian.com/Общество/Регион

Стотици ще останат без нормален път заради калпаво изпълнение на обект от страна на ръководената от Румен Пехливанов Община Рудозем.

„По Рудозем-Елховец няма да бъде  положена асфалтова настилка и по време на зимния сезон е невъзможно извършването на снегопочистване и поддържане на нормалното експлоатационно състояние на пътя, като по този начин няма възможност да се осигурят безопасни условия за движение на превозни средства“.

Това се посочва в писмо от Областното пътно управление в Смолян до администрацията на Румен Пехливанов, като в него е подчертано, че вина е на Общината.

Причината е в изпълнението на проекта за реконструкция на водопровода извор „Мочура“-Елховец-Рудозем, изпълняван от Общината. След проверка се оказва, че при рехабилитацията не е възстановен първоначалния вид на пътното платно, което прави невъзможно полагането на асфалт. Настилката е силно компрометирана, а фирмата изпълнител не може да носи отговорност за качеството на извършени от трети лица дейности. В същото време поради разположени материали и техника, няма осигурен достъп за пътностроителна техника. При извършване на дейностите по водопровода, част от изкопания материал е настелен по рециклираното и фрезованото трасе на републиканския път, а с друга са засипани отводнителните окопи и съоръжения. Много от втоците на водостоците са разбити и не са възстановени, а самите водостоци са запълнени с изкопен материал, се посочва още в писмото на Областното пътно управление.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Ха-ха-ха, тоз ахрянски дупесар не станали "доктор"?! Ама на кво само се пита.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I