24smolian.com/Коментари/Политика

Политика на цитати и надцакване.

„Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме“. Думи на Бойко Борисов още от времето на първия му мандат. Прознесени впрочем в Кърджали, пред гладуващи и протестиращи работници на закритото отдавна предприятие ОЦК. Водено към фалит, но така и отговорност не бе потърсена. Рядко се търси, още по-рядко има и виновни.

„Прост съм и ми е лесно, то е трудно да си сложен“. Това пък от запис, наподобяващ досущ гласа на Борисов.

Някакво есе за „човека от народа“ като Тодор Живков. Върнали се като бумеранг и уцелили не където трябва.

„Просто Киро“ като опит за подаване на ръка към населението от Кирил Петков. Ефектът бе същия.

На народа нещо му опростяха нещата, опростачиха му се. Опротивяха му.

Затова дойде ред на уж новите лица. И надцакването.

Като няма да е прост, да е професор! И неврохирургът Габровски пое към фронта с тежък преамбюл „Няма по-добър от мен“ от Борисов. В биографията му ще остане „кандидат“. Другото приключи за часове. При другия професор, кандидат за президент, поне славата изкара месец. И там ще си остане петънце в CV-то.

От ПП пък заложиха на академик. Николай Денков, подобно на адаша си от „Пирогов“, пое към трибуната. Ще го чака същото.

Титлите нямат никакво значение. Важни са хората отзад. А те ясно се обрисуваха с думи, из собствените им уста, глави и прочие.

Останалото е скръб. Ама за вас, партиите не ги мислете, нито пък хората в тях. Знаете защо. Лесно им е.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I