24smolian.com/Коментари/Общество

Мине се не мине време и леля Елена се появи по някоя медия като тежък капацитет. Последната изява е по тънката част-анализ на последното интервю на американския посланик Херо Мустафа. Правителствената преводачка от ерата на Тодор Живков разсъждава за корупцията.

Смисълът на казаното от Херо Мустафа за България е много тежък. Още повече, че три и половина години изминаха, откакто тя стъпи на наша земя, но нищо не се е променило“, смята леля Елена и припомня една от първите речи на дипломата, в която се казва „Ще се боря със зъби и нокти, за да постигнете върховенство на закона”.

След подобни цитати някак нелепо звучи дешифровката на експреводачката на Живков, извън контекста на това как някакъв дипломат щял да ни бори корупцията, освен ако няма неограничена власт за събитийността в страната? Но това е друга тема, Херо си е различна бира. „Тънката част“, както казахме по-горе.

Друг интересен момент е загрижеността на леля Елена относно тежката рушветчийска среда в страната. Нито и нюанс от морална себеукоримост. Сякаш прибирането на кремчета от летището без да се платят не е част от цялата властова вакханалия по темата?

Истината е проста-България щеше да е рай, или поне малко рай, ако не се крадеше толкова много. И за този извод не са нужни „зъбите и ноктите“ на американски дипломат, пък дори изявяващ се като генерал-губернатор на държавата България.

Просто и лесно, никаква експертност не е нужна. Хеле от хора, задържани за кражба на козметика от летище.

Пресоли се манджата с аморални типажи, които са турили маската на морала. Важи и за двете лели. Защото втората счита вероятно за голяма връх в демокрацията лобисти да превъртат милиони долари в САЩ за прокарване на определени закони. Което си е онагледена корупция, ама за нашите си хора-и нямало нищо лошо. Дрън-дрън ярина.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I