24smolian.com/Общество

По 100 000 лева обезщетение ще получат родителите на загиналия при зверска катастрофа 26-годишен мъж от Мадан. Решението на Окръжния съд в Смолян бе потвърдено и от апелативните магистрати в Пловдив.

Исковете за над тази сума, до 200 000 лева, бяха отхвърлени.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на 12 март 2020 година в участък между Чепеларе и Хвойна. 26-годишният Евгени Б. губи контрол над лек автомобил „Ауди“, който излиза от пътя и се блъска в дърво. Следва удар в задната част на колата от джип „Мерцедес“, който обръща превозното средство по таван. Младият мъж е откаран в кома в болница в Пловдив, където дни по-късно умира.

Експертизата доказва, че „Ауди“-то се е движило със 190 километра в час, а джипът със 185 км/ч. Според разследващите, двамата водачи са участвали в гонка.

„Загиналият умишлено е участвал в серийно изпреварване, включително и на участъци от пътя, на които това е забранено. Управлявал е лек автомобил със скорост, която е не само висока и несъобразена, но житейски неприемлива и опасна както за него, така и за другите участници в движението“, бе посочено в съда.

Обезщетението ще трябва да бъде изплатено от застрахователна компания.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I