24smolian.com/Избори

„Българският политически живот е практически блокиран през последните две години, когато влязохме в цикъл от избори и постепенно се оформи една хронична картина на неразбирателство между политическите сили, на неразбирателство между институциите в България, което още повече задълбочи политическата криза. Това се усеща и сега в предизборната кампания и  някои „доброжелатели“, които отсега пророкуват, че отново няма да бъде съставено стабилно управление. Зад това стоят много сериозно задкулисни интереси, тъй като нестабилната политическа ситуация е удобно за вземането на конюнктурни решения. БСП е политическата сила, която винаги е призовавала за разум, нужда от разбирателство между институциите и от съставянето на трайно управление на държавата.“

Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Смолян проф. Георги Михайлов.

Той посочи, че БСП е успяла да състави социална конструкция, която да подпомогне нацията в условията на криза и припомни постиженията на левицата: 35-процентно увеличение на майчинските, увеличение на помощите за децата, безплатни учебници, безплатни детски градини и ясли, увеличение на минималната работна заплата.

„Ако това не беше постигнато при тази инфлация, какъв щеше да е животът на нацията? Благодарение на усилията на БСП и на нейните министри, докато левицата беше в управлението, ние успяхме да изведем нацията през тази най-опасна зима, когато се появи огромен военен конфликт, когато беше налице тежка енергийна криза. Тогава БСП успя със социалната си програма, с  участието в управлението, дори да постави България на първо място по темп на икономическо развитие за пръв път през последните тридесет години, когато министър на икономиката беше Корнелия Нинова“, припомни социалистът.

Той коментира и идеите на БСП за реформа в здравеопазването: „Здравната система се източва чрез ротативката на клиничните пътеки и когато ние аргументирано показваме как трябва да се финансира и да се управлява системата, срещаме стена от мълчание, но и много яростна съпротива, тъй като зад това стоят много тежки икономически интереси. Държавната здравна мрежа, която е гръбнакът на здравеопазването, трябва да бъде не с характеристиката на търговски дружества“, категоричен бе проф. Михайлов.

Социалистът коментира и темата за референдума срещу навлизането на джендър идеологията в училищата, който БСП организира: „Тази тема е важна, защото касае поколението, което ще ни наследи. Много известни българи от всички сфери на обществения живот, които се включиха в Инициативния комитет за провеждане на референдума, искат този проблем да се дискутира в нацията и той ще се дискутира чрез референдума, който БСП организира.“

Социалистът посочи и основните проблеми в област Смолян, където той е водач на левицата, сред които демографската криза, абдикирането на държавата и изчезването на основните поминъци като тютюнопроизводството, дърводобива, миннодобива. „България започва да си отива от този край, БСП защитава принципът за регионалното развитие на всички региони в страната“, добави той.

Проф. Михайлов посочи, че програмата на БСП е свързана с преките интереси на хората, развитието на с икономиката, защита на семейството, на младите хора, проблемите с инфлацията, която може да бъде преборена чрез налагане на таван на цените.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I