Самуил Крумов/24smolian.com/Лично мнение/Политика

„Сега се разсея загадката какво се е случило с лицата на прасетата. Животните отвън се вглеждаха от прасе към човек и от човек към прасе, и пак от прасе към човек-но вече бе невъзможно да се каже кой какъв е“.

Така завършва „Фермата на животните“. Оруел-бунтът на четириногите е завършил с диктатурата на прасетата, които вече са се изправили на два крака и стискат пури. А единственият останал постулат е „Всички животни са равни, но някои са по-равни“.

И пак, и пак ще се връщаме към тези цитати. Защото не спираме да се въртим в омагьосания кръг на безидейната политическа свинщина. В която партии са се превърнали в бюра по труда за всякакви неудачници, стискайки огромния властови и финансов ресурс.

Шест формации влязоха в новия парламент, представляващи 35% одобрение от имащите право на глас. Общият резултат на всички, останали под прага, е 311 457, в това число и извънпарламентарната група на „Не подкрепям никого“.

И никакви идеи, още по-малко идеологии, които да оформят една дългосрочна доктрина, да зададат хоризонт, устойчив, който да формира истински политики за изпълнението му.

Приказки на парче за реформи, инфлации, но нито една разумна програма какво точно да се направи.

Според доклади на Европейския съюз България ще достигне средното европейско ниво на доходи през 2045 година. Тогава що за обещания се ръсят от всички пъплещи към властта?

Предизборните кампании придобиват все по-ясно очертание на едно обикновено пазарене за оцеляване. „Вие ме вкарайте вътре, че да не ме закачат, аз все ще намеря по 50 лева да ви дам отгоре“.

Оцеляват и едните, и другите.

С тази разлика, че пурите са за едната каста, както и огромният имуществен потенциал.

Нали ви казвам, крещяща свинщина, легитимирана с бюлетини. До следващия път…

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I