24smolian.com/Общество

Шивашкият сектор от години се е превърнал в синоним на „бяла робия“-много труд, ниско възнаграждение. Затова и десетки цехове се нароиха в най-бедните региони на страната. Обикновено най-ощетени са работниците, но интересен казус влезе в съда в Девин, при който потърпевш е… собственик.

Управител на цех за шиене на обувки назначил нова служителка. Машинната операторка работила около 17 дни, след което поискала от собственика 150 лева. Той обяснил, че не може да даде аванс от фирмата, а личен заем. Договорили се устно жената да получи 150 лева, като в рамките на месец, след като вземе заплата, да върне същата сума, без лихва.

След изтичане на срока шивачката така и не възстановила парите. Многократни били опитите на собственика спрямо жената тя доброволно да си върне заема, но без резултат. Минали месеци…

Управителят на дружеството заведе дело срещу шивачката в съда в Девин. Магистратите признаха за установено вземането на родопчанина. Служителката трябва да върне 156 лева, заедно с мораторната лихва. Тя обаче ще трябва да плати и 600 лева като разноски в заповедното производство.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I