24smolian.com/Общество/Политика

„Нека ПП си постави условията, нека ги обсъдим и мисля, че това се очаква от отговорни политически партии. В противен случай ние ще направим правителство, виновникът за нестабилността след това, обаче ще бъдат те и тънките им сметки няма да излязат“.

Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. Той предрече, че тогава ПП ще загуби и местните избори.

Според него трябва да има редовно и стабилно правителство в посока Европа.

„Ако иска президентът Радев да участва, ако счита, че има министри, които могат да помогнат, да каже. Прагматичен съм, Радев след мен е с най-много опит, след мен е управлявал той най-дълго с тези правителства. Нямам разделителни линии, ако мисли, че някой негов човек може да ни помогне, да го прати. Ще говоря и с „Възраждане“. Много висшисти гласуват за тях. Трябва да работим с всички, които българите са избрали. Това е моето предложение. Тези, които не искат, ще останат опозиция“, каза той.

.„Моята цел е да се обединяваме в името на държавата. Нека загубят партиите, но да спечели народът и държавата. Иначе на инат няма да се приемат нито реформи, нито правителство. При правителство пък ще се приемат всички реформи. Когато се събират и си говорят, нека да чуят позицията, която сме изразили ние“, каза той.

На въпрос дали ГЕРБ би подкрепила процедура по импийчмънт на Радев, той отвърна:

„Мислите, че в този хаос, бихме ударили единствената институция, която в тази криза не се е разпаднала? Неговите функции стават извън правомощията му, защото партиите си говорим кой е хубав и лош. Аз съм против импийчмънт на Радев“, категоричен бе той.

„Аз влизам депутат, защото ме принудиха да стана. Бил съм много неща. Ще бъда депутат, ще водя лично преговорите с колегите, за да знам кой накрая носи отговорност“, подчерта той.

Борисов коментира и предстоящите на есен местни избори с: „ПП да кажат кои градове искат, ние няма да издигнем даже кандидат, само да оправим държавата за няколко месеца“.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I