Самуил Крумов/24smolian.com/Мнение

Бойко Борисов настъпи до краен предел педала на газта за съставяне на кабинет.

„Ако няма правителство, няма да има бюджет. Юни месец, между 10-14, няма да може държавата да си плаща заплатите и пенсиите“, обяви лидерът на ГЕРБ в петъчно прозрение от кулоарите на парламента. Продължи за отговорността на всички партии, за държава „без бъдеще, без нищо“.

Забележете, тънката игра с нервите. Армията от чиновници остава без възнаграждения, възрастните хора без пенсии. Това не произтича от министри, които боравят с цифрите, а от човек, който от две години не е в изпълнителната власт. И в същото време от месец и половина спира актуализацията на бюджета.

Нуждата от кабинет „на помирението“ скоро ще бъде изкрещяна. Все по-ясно личи, че Борисов губи почва. Иван Гешев пък излезе в отпуск и ситуацията става още по-неясна. А няма по-страшно от непознатото.

Задават все много интересни дни.

Тук е излишно да вмъкваме по нашенски познатото „Да спасяваме държавата, която от 30 години се съсипва“. Вероятно от марсианците. „Експертно правителство“ с партийни експерти, които имат партийни господари, пък продължава да звучи като обида за народа, в превод „те са прости, няма да ни разберат игрите“. Защото по същество това си е една широка коалиция, която прави изборите непотребни.

Планът за възстановяване с милиардите вече заприличва на План за оцеляване. Пак с милиарди, но и власт, служеща за бронежилетка.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I