24smolian.com/Общество

Хлапета се напиха на домашен купон, а МВР, чрез Областната дирекция в Смолян, ще плати 750 лева разноски.

Това е резултатът след празнуване на рожден ден в Чепеларе и наложена санкция на непълнолетния рожденик.

Случката се разиграва през септември м.г. в родопския град. Купонът с приятели трябвало да се проведе в семейното жилище на ученика. Майката на рожденика приготвила почерпка-закуски, безалкохолни, торта, след което тръгнала на работа.

Около 18 часа гостите пристигнали, веселбата започнала. За да бъдат „нотите още по-мелодични“, домакинът предложил на тайфата да капне по малко алкохол в питиетата. За целта извадил от хладилника по бутилка водка и уиски. Силните градуси се отразили и децата ставали все по-шумни. Излизали на терасата, викали… Съсед не издържал и подал сигнал до 112. На място пристигнал полицейски екип. Пред униформените хлапетата били откровени: пили сме!

Едно от тях било във видимо нетрезво състояние. Бил извикан и екип на Спешна помощ, а децата отведени за преглед. Родителите им били уведомени. Проверка с дрегер установила 0,53 промила в организма на рожденика…

Два дни по-късно на непълнолетния бил съставен акт за нарушаване на разпоредби от Закона за закрила на детето. Финансовата санкция била в размер на 300 лева, но заменена с „обществено порицание“.

Непълнолетният, чрез своя баща, обжалвал, а съдът отмени наказателното постановление. ОД на МВР пък трябва да плати разноските по делото в размер на 750 лева.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I