24smolian.com/Общество

Хотелиер в Златоград „хвърли ръкавицата“ на кмета Мирослав Янчев, призовавайки го да дари лични средства, в качеството си на „бизнесмен“, за да реконструира пансион. В същото време той пък ще ремонтира и превърне рушащата се бивша детска градина „Пирийца“ в Център за стари хора.

Предизвикателството бе отправено от Величко Сидеров в профила му във Фейсбук.

То се случва буквално дни след като Сидеров заяви пред обществото, че има изготвен идеен проект за реконструкция на „Пирийца“, чиято сграда в момента се ползва за сеновал и се трупа фураж за местна ферма, чието стопанисване се сочи до близък на кмета човек. Реакцията на Мирослав Янчев не закъсня и той обяви, че има проект за Дом за стари хора, но на друго място-в близост до съда, пощата, банка и т.н.

Радвам се, че моите идейни проекти Ви провокираха. Въобще няма да споря кое е подходящото място. Важното е такъв център да има. Направете проучване и ще се убедите, че те се изграждат на най-хубавите места.

Смятам,че досега (16 г.) трябваше да се изгради! Ако общината имаше съществуващ такъв дом, можеше да кандидатствате по процедурата за домове за възрастни, която приключи в средата на месец април тази година.

Прощавам Ви, че откраднахте идеята ми. Сега очаквам от Вас действия и се надявам до края на мандата Ви този център или дом, както Вие го наричате, да бъде изграден. Отварям една скоба- домовете в България до 2035 година трябва да бъдат закрити. И за тази Ви некомпетентност като кмет Ви прощавам. Затова в моята идея е за център и той може да бъде финансиран с европейски и с държавни средства.

Мотивите Ви, че домът трябва да бъде изграден по-близо до съд, пощи, банка, болница и други не ги приемам, защото има цели населени места в община Златоград (Страшимир, Цацаровци, Старцево, Пресока, Кушла, Аламовци, Ерма река, Долен  и Станкова махала), които са далеч от тези институции. Това означава ли, че сте ги изоставили да имат некачествен живот?“, посочва Величко Сидеров.

Той отправя и предложение: От години сте и бизнесмен, и за да не останат хората с впечатление, че идеите са само на картинки, Ви предлагам аз да даря лични средства и да реконструирам „Пирийца“ и Вие да дарите  лични средства, за да реконструирате пансиона. Срок октомври 2023 година. Така ще имаме две бази - възможности да развиваме много социални услуги и ще дадем избор на жителите на общината да решат кое е предпочитаното за тях място.

Нека да е ясно-като гражданин на тази община, няма да позволя да подарите „Пирийца“ за жълти стотинки и по тази тема имам подкрепата на болшинство от съгражданите ми!

Гарантирам, че ще я превърна в толкова луксозна сграда, че общината ще може да я ползва за всякакви цели.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I